Om mig

Som 20-åring började jag arbeta som mentalskötare i Visby. Det var 80-tal och jag var kvar på kliniken i 15 år varav sju som bemanningskanslist. Så kom 90-talet med och arbetet som tidigare varit lärorikt och utvecklande blev nu mest stress och press. I samma veva flyttade jag och sambon tillbaka ut på landet, blev med hus, trädgård och två fina döttrar. Jag insåg att jag nu hade två val. Att pendla till ett arbete där det inte längre räckte att jag gjorde mitt allra bästa för att det skulle bli bra eller att sluta och göra något annat. Jag valde det sistnämnda. Så jag gick fotoubildning, turismutbildning och reportagekurser på den närbelägna folkhögskolan. Jag engagerade mig i sockenföreningar och jobbade som guide, gjorde fotouppdrag och fixade med min trädgård. I trädgården la jag fokus på sånt som går att äta, fruktträd, bärbuskar, grönsaker och örter...
Och jag började vandra, mil efter mil på vår vackra ö!
Att jobba i trädgården - och göra nya vandringar - det gav mig både avkoppling och ny energi.

Att vandra - gärna i flera timmar - upptäckte jag var fantastiskt! Likaväl som att sitta still på en stubbe eller sten vid havet! I naturen hittade jag lugnet, ny kraft och inspiration till nya utmaningar.  
 

För att inspirera andra att uppleva naturens positiva krafter såsom jag själv gjorde och fortfarande gör, startade jag 2001 det lilla företaget "Carin Olofssons Övandringar". Genom vandringsbeskrivningar och vandringsresor är det många som genom åren fått uppleva mina favoritplatser runt om på ön.
2011 utbildade jag mig till livscoach. Att förena coaching och naturvistelse känns för mig helt rätt - och naturligt.
 

Nedan syns bild på min örtagård - på sommaren kan den som vill få sitt coachingsamtal här.

CARIN OLOFSSON Certifierad LivsCoach (Livscoach Akademin)
Stånga Almungs 522, 623 60 Stånga, GOTLAND
MOBIL: 0709-92 83 50